Свечаности поводом Дана Филозофског факултета

Промоцијом свршених студената, обиљежавањем крсне славе Св. Јована Богослова, одржавањем научног скупа “Наука и стварност” и 6. Математичке конференције Републике Српске Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву ове године прославиће Дан факултета – 66 година постојања и 23 године рада у Републици Српској.

Свечана прослава почеће у петак, 20. маја, у 11 часова када ће у великом амфитеатру Економског факултета бити одржана промоција 80 дипломираних студената, 21 мастера и 4 магистра наука.

Наредног дана, у суботу 21. маја, у 9 часова у амфитеатру Економског факултета је отварање научног скупа “Наука и стварност”. Овај традиционални научни скуп ове године окупиће око 180 научних радника који ће, кроз рад у 11 секција, изложити 150 радова.

Програмом свечаности ломљење славског колача заказно је за 11 часова у Деканату Филозофског факултета, док је за 15 часова у амфитеатру Факултета планирано отварање 6. Математичке конференције Републике Српске на којој ће пленарно предавање одржати проф. др Драган Марушич са Универзитета Приморска из Словеније.

Филозофски факултет Универзитета У Источном Сарајеву баштини наслијеђе Филозофског факултета из Сарајева, основаног 1950. године. Рад Факултета обновљен је у Источном Сарајеву 1993. године. У међувремену Филозофски факултет је израстао у највећу високошколску установу на Универзитету, на којој тренутно студира око 2000 студената.

Од школске 2005/06. године настава је организована у новој згради, која испуњава највише европске стандарде, чиме су створени услови за одвијање наставе на даљину, као и организовање других облика интерактивног учења.

Наставни процес изводи се на 17 студијских програма на првом, 12 студијских група на другом и на студијском програму Филологије на трећем-докторском циклусу студија.

WEB Редакција УИС