Састанак у оквиру реализације пројекта „Јачање интернационализације високог образовања у БиХ – STINT“

Представници два координатора – Католички универзитет Лувен из Гента, Белгија, Geert de Lepeleer и Универзитет у Источном Сарајеву (УИС), проф. др Дејан Бокоњић на пројекту „Јачање интернационализације високог образовања у БиХ – STINT” били су у мониторинг посјети Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

На састанку са представницима Министарства у пројекту, др Радмилом Пејић и др Јеленом Старчевић, разговарали су о досадашњим и предстојећим обавезама Министарства у овом пројекту који је од стране ЕACEA агенције оцијењен као најуспјешнији пројекат у високом образовању који је у БиХ имплементиран у посљедњих 10 година.

Пројектни координатори су изразили велику захвалност и истакли да ниједан пројекат Европске комисије у посљедњих 25 година није имао такву подршку од стране једног министарства, какву је овај пројекат добио од стране ресорног министарства у Републици Српској.

Захваљујући подршци и експертској обуци коју су у оквиру пројекта спровели представници Министарства, пројекат је постигао успјех какав се није могао ни планирати ни очекивати приликом израде пројектног приједлога.

Договорена је заједничка конференција о интернационализацији у високом образовању коју ће Министарство организовати у марту 2019. године и на којој ће учесници бити све високошколске установе из Републике Српске као и пројектни партнери из других дијелова БиХ.

Извор: Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС