УИС домаћин радног састанка конзорцијума пројекта REINWASTE

Универзитет у Источном Сарајеву домаћин је и организатор трећег састанка пројекта “REmanufacture the food supply chain by testing INnovative solutions for zero inorganic WASTE“ (REINWASTE) који се одржава у Сарајеву од 13. до 15. маја.

Добродошлицу партнерима из Шпаније Француске и Италије пожелио је декан Технолошког факултета Зворник проф. др Миладин Глигорић, а потом и др Ненад Марковић, координатор за осигурање квалитета и члан Управног одбора Универзитета.

Након уводног дијела, првог дана састанка, одржане су презентације партнера из Француске, Италије и Шпаније, те су представљени досадашњи резултати пројекта.

За вријеме посјете партнера из Европске Уније, планиран је наставак разраде будућих активности на пројекту, а биће разматрани и наредни кораци које пројекат REINWASTE треба да спроведе у предстојећем периоду у сарадњи са свим члановима конзорцијума.

Подсјећамо да су партнери Технолошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву на пројекту:

  • AGAPA, Agencia de Gestión Agraria y Pesquera de Andalucia, Гранада, Шпанија, Координатор пројекта
  • ASTER, Società consortile dell’Emilia-Romagna per l’Innovazione e il Trasferimento tecnologico, Болоња, Италија
  • ANIA, Association Nationales des Industries Agro-alimentaires, Париз, Француска
  • IFAPA, Instituto Andaluz de investigación y Formación Agraria, Pesquera, Alimentaria y de la Producción Ecológica, Севиља, Шпанија
  • CRITT Agroalimentaire PACA, Centre Régional d’Innovation et de Transfert de Technologie, Авињон, Француска
  • FIAB, Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas, Мадрид, Шпанија
  • UES, Технолошки факултет Зворник Универзитета у Источном Сарајеву, Источно Сарајево, Република Српска – БИХ
  • SEPE, CONFAGRICOLTURA, Confederazione Generale dell’Agricoltura Italiana, Рим, Италија
  • FEDERALIMENTARE Servizi, Federazione Italiane dell’Industria Alimentare, Рим, Италија
  • CHAMBRE REGIONALE D’AGRICULTURE, Eks-en-Provans, Француска

Трајање пројекта: Фебруар 2018 – Јули 2020