Подршка начелника општине Источно Ново Сарајево Музичкој академији

У деканату Музичке академије данас је одржан радни састанак начелника општине Источно Ново Сарајево г. Љубише Ћосића и в.д. декана Академије мр Маје Жужа o активностима у вези са предстојећом реконструкцијом и усељењем у нову зграду Ректората и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

На приједлог руководства Академије да се додатно подстакне развој Музичко-педагошко-теоријског студијског програма, са смјеровима Општа музичка педагогија и Црквена музика и појање, начелник Ћосић је изразио спремност Општине да и финансијски подржи будуће студенте овог студијског програма у виду једнократне новчане помоћи за студенете  уписане у 2020/21. академску годину.

На састанку је изражено обострано задовољство добром сарадњом, а в.д. декана Маја Жужа је захвалила начелнику Ћосићу на посјети и досадашњој помоћи Општине развоју Музичке академије.

Састанку су присуствовали и проректор за  студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић и продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад Музичке академије проф. мр Биљана Штака.