Позив Института за балканске студије

Институт за балканске студије расписује позив за достављање оригиналних писаних радова истраживача из југоисточне Европе, а који ће ући у селекцију за објаву у 54. издању часописа „Balkan Studies (BS)“ до краја 2021. године.

Институт за балканске студије, са сједиштем у Солуну у Грчкој, основало је грчко Министарство вањских послова 1953. године и има за циљ да допринесе побољшању сарадње између регионалних универзитета и бољем разумијевању становништва у регији.

 „Balkan Studies (BS)“ је међународни стручни часопис који издаје Институт за балканске студије и који објављује истраживачке радове из области историје, друштвених студија, политике, међународних односа, фолклора, економије, религија, а посебно се фокусира на географско подручје источног Медитерана.

Од 2012. године „Balkan Studies (BS)“ се објављују у електронској верзији на службеној веб страници Института: www.imxa.gr.

Рок за слање радова(Standard Chicago Manual, 7-10.000 ријечи укључујући фусноте, уз сажетак од 200 ријечи и кратком биографијом) је 30.06.2021. године и потребно је доставити госпођи Eleftheria Manta путем е-маила elefmant@his.auth.gr или elemanta@yahoo.gr.