Одржана XIV сједница Сената

У четвртак, 25. марта, одржана је четрнаеста сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву којом је предсједавао ректор проф. др Милан Кулић.

Усљед неповољне епидемиолошке ситуације, сједница највишег академског тијела Универзитета одржана је путем видео конференције.

На сједници су усвојене одлуке о изборима у академска звања, те донијета одлука о прихватању Извјештаја Комисије о оцјени подобности теме докторске дисертације.

Усвојен је Приједлог Наставно-научног вијећа Пољопривредног факултета о доношењу одлуке о оснивању Катедре за ветеринарство.

Донијета је Одлука о усвајању измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника за академску 2020/2021. годину, на факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници је усвојен годишњи план избора у звања.

Усвојена је Одлука о организацији наставе у љетном семестру, академске 2020/2021. године, на Универзитету у Источном Сарајеву.

Разматран је Приједлог Правилника о процедурама за отворени приступ истраживачкој инфраструктури на Универзитету у Источном Сарајеву.

Донијета је Одлука о броју наставника којима може бити додијељено звање professor emeritus  у календарској 2021. години и утврђене су научне/умјетничке области за које се може додјељивати звање professor emeritus.

Разматран је и усвојен Елаборат о оправданости оснивања Студијског програма за математику и информатику на Филозофском факултету Пале, на првом циклусу студија.

Утврђен је приједлог висине школарине за редовне студенте првог и другог циклуса студија на студијским програмима Унивезритета у Источном Сарајеву, који обнављају годину у којој су били финансирани из буџета Републике Српске, у академској 2021/2022. години.

Утврђен је приједлог висине накнаде за трошкове штампања диплома и промоције доктора наука у 2021. години на Универзитету у Источном Сарајеву.

Донијете су одлуке о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.

У оквиру студентских питања, донијета је одлука о начину организовањa априлског испитног рока.