Одржан “Јахорина пословни форум” у организацији Економског факултета Пале

“Јахорина пословни форум” о циркуларној економији и моделу нових пословних прилика, у организацији Економског факултета Пале, одржан је 14. маја на Јахорини, у хотелу “Вучко”.

Ово је тринаести по реду “Јахорина пословни форум”, за који је пријављено 134 учесника из девет земаља.

Декан Економског факултета Пале проф. др Марко Ђого рекао је да је “Јахорина пословни форум” покренут са намјером да се промовише факултет који је прије тринаест година отворио нови студијски програм Туризам и хотелијерство.

“Одлучили смо да овогодишња тема буде циркуларна економија, јер је ријеч о новом пословном моделу гдје је неопходно избалансирати еколошке и економске аспекте” рекао је декан Ђого.

Проректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Јелена Крунић у поздравном обраћању истакла је да Универзитет подржава организовање научних и стручних конференција, те да је овогодишња тема значајна за развој, не само економске стуруке, него и друштва у цјелини.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да овај пословни форум окупља значајан број еминентних стручњака из области економске праксе и теорије, што говори о његовом значају.

“Специфичност је у томе што се у исто вријеме одржава и Јахорина економски форум, а то говори да је Јахорина центар економске теорије и праксе у Републици Српкој и БиХ”, рекао је Ћосић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је овогодишња конференција међународног карактера и веома важна, те да ће бити корисна када је ријеч о правилном усмјеравању економије.

Југовић је додао да је “Јахорина пословни форум” прилика да се људи из области екомоније и привреде сретну, размијене искуства и нека од њих примијене у Републици Српској.

На Економском факултету Пале данас су изложени радови по сесијама и  одржана промоција књиге “50 великих умова економије – мање познати детаљи из њихових живота” аутора Марка Ђога.