Промовисани дипломци и мастери Филозофског факултета

У оквиру обиљежавања Дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, данас је на Палама промовисано 115 дипломираних студената првог циклуса студија и 19 мастера.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић рекао је да Филозофски факултет школује кадар важан за Републику Српску и српски народ, додајући да мисли на националну групу студијских програма на којима се изучавају српски језик, књижевност, историја.

Ректор Кулић је изразио наду да ће студенти који заврше Филозофски факултет и остале факултете у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву врло брзо добити посао након школовања, додајући да је обавеза свих да задрже младе људе на овим просторима.

Декан Филозофског факултета Пале проф. др  Владан Бартула истакао је да данашњом рекапитулацијом постигнутих резултата желе да покажу какав је значај Факултета за Универзитет у Источном Сарајеву, за град и Републику Српску, али и за регион у научном, образовном и културолошком смислу.

Студент генерације на студијском програму Eнглески језик и књижевност са просјеком 10,00 Ненад Маринковић из Новог Града изјавио је да су искуства током студирања била позитивна, те да је уписао мастер студије јер жели да се бави академском каријером.

Филозофски факултет Пале данас је уручио повеље и признања институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију и подршку овом факултету.

Промоција дипломаца одржана је у оквиру обиљежавања Дана Филозофског факултета, која ће трајати до уторка, 21. маја, када ће ова високообразовна установа прославити крсну славу – Светог Јована Богослова.