Одржана 64. сједница Сената

На сједници Сената одржаној 28. марта одржана је 64. сједница Сената Универзитета у Источном Сарајеву на којој је констатован престанак функције проректора за наставу и проректора за људске и материјалне ресурсе.

Донијета је одлука о именовању члана и предсједавајућег Вијећа природних наука, инжењерства и технологије Универзитета у Источном Сарајеву из реда проректора Универзитета.

Разматран је и усвајен приједлог измјена и допуна листи одговорних наставника и сарадника, за академску 2023/2024. годину на првом, другом и трећем циклусу студија, на факултетима/академијама Универзитета.

Разматран је и усвојен Елаборат о оправданости извођења заједничког студијског програма трећег циклуса студија, „Историја ратова, ратних злочина и геноцида у 20. вијеку“, Филозофског факултета Пале Универзитета у Источном Сарајеву и Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Донијета је Одлука о максималном броју наставника којима може бити додијељено звање professor emeritus у календарској 2024. години и утврђивање научних и/или умјетничких области за које се може додјељивати звање professor emeritus.

Разматран је и усвојен приједлог научно-наставних/умјетничко-научно-наставних вијећа чланица Универзитета у Источном Сарајеву за публиковање рукописа.