Универзитет у Источном Сарајеву представљен на конференцији Образовни водич кроз Кину

У периоду од 20. до 28. маја Универзитет у Источном Сарајеву представљен је у Народној Републици Кини заједно са бројним универзитетима из централне и југоисточне Европе на конференцији Образовни водич кроз Кину (China Education Tour).

У организацији Кинеске образовне асоцијације за међународну размјену (China education associatiоn for international exchange) и China-CEEC Конзорцијум високообразовних институција (China-CEEC higher education institutions consorrium) у Пекингу и Нингбоу одржан је Образовни водич кроз Кину (China Education Tour).

Током догађаја делегација из централне и југоисточне Европе имала је прилику да посјети Министарство образовања НР Кине, Центар за филолошко образовање и сарадњу са НР Кином у Пекингу, Универзитет страних језика Пекинг, Институт технологија Пекинг, Џеђан универзитет у Нингбоу.

У граду Нингбо била је организована 9.конференција China-CEEC на којој је пленарно излагање имао амбасадор БиХ у НР Кини Њ.Е. Синиша Берјан, гдје је представљен Универзитет у Источном Сарајеву.

Ова конференција била је прилика да се успостави контакт за преко 50 најпрестижнијих универзитета из НР Кине.

Универзитет у Источном Сарајеву представљао је проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ.