Одржана свечана академија поводом јубилеја – 30 година Музичке академије

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву свечано обиљежава јубилеј 30 година постојања.

У Народном позоришту Источно Сарајево 10. јуна одржана је свечана академија на којој су музичке тачке извели професори и студенти, те Камерни хор Смјера за црквену музику и појање под диригентском палицом професора Рада Радовића.

Помоћник министра за високо образовање Републике Српске Јелена Старчевић истакла је да Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву представља заштитника и поборника очувања историје, традиције, културе и умјетности народа Републике Српске, како у БиХ, тако и шире.

Старчевићева је истакла да је Музичка академија зачетник Универзитета у Источном Сарајеву и једна од најстаријих организационих јединица у којој се већ 30 година развија културни и умјетнички живот града и ове регије, те образује кадара у области умјетности.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић изразио је задовољство резултатима које постижу професори и студенти Музичке академије, те подсјетио да ће Академија ове године преселити у нову зграду, гд‌је ће професори и студенти имати боље услове за рад.

Декан Музичке академије проф. мр Маја Жужа истакла је да се Академија развила у респектабилну високошколску установу, те остварила запажене резултате који су јој омогућили углед на домаћем и интернационалном плану.

Професор Сандра Ивановић, којој је уручена Повеља Музичке академије за изузетан допринос умјетничком развоју и афирмацији Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, навела је да је уложено много труда, посвећености и љубави свих запослених на Академији да би постали то што сада јесу.

Професорица Ивановић изразила је понос због резултата професора и студената које су остварили на бројним такмичењима, као и на то што је Музичка академија организатор значајних манифестација.