Обиљежен Дан Саобраћајног факултета

Саобраћајни факултет Добој Универзитета у Источном Сарајеву 11. јуна је на свечаности поводом обиљежавања 19 година рада промовисао 11 мастера саобраћаја и 58 дипломираних инжењера саобраћаја.

У оквиру свечости, потписани су меморандуми о пословно-техничкој сарадњи између Саобраћајног факултета и предузећа “Аутопутеви” и “Путеви Републике Српске” који ће студентима омогућити да стичу практична и научна сазнања на изради конкретних пројеката, те да користе најновије технологије и методе из области саобраћаја.

Декан Саобраћајног факултета проф. др Мирослав Костадиновић истакао је да потписивање меморандума о пословно-техничкој сарадњи омогућава да Саобраћајни факултет постане један од водећих институција у области едукације саобраћаја у региону.

Он је најавио потписивање меморандума и са другим установама, попут “Пошта Српске”, те Аеродромом Републике Српске, с обзиром на то да Факултет у свом излазном модулу има и ваздушни саобраћај, што их чини јединственим у Републици Српској.

Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић поручио је да Саобраћајни факултет у Добоју, као једини у Српској који се бави саобраћајним инжењерством, заслужује посебну пажњу шире друштвене заједнице с обзиром на то да даје кадар који је у протеклом периоду дао изузетан допринос институционалним и привредном развоју Републике Српске.

Он је указао на значај Факултета у научно-истраживачком раду, с обзиром на његовој препознатљивости на међународној научној сцени.

Проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Јелена Крунић рекла је како је Саобраћајни факултет најмлађа чланица Универзитета која је за 19 година постојања и рада у потпуности оправдала повјерење друштва, државе и сваког појединца.

Проректор Крунић је нагласила да наставници, студенти, сарадници Саобраћајног факултета представљају покретач развоја образовања и примењених истраживања из ове области, те да је посебно поносна на њихов научно-истраживачки рад.