Посјета делегације Високих студија безбједности и одбране и Универзитета одбране Универзитету у Источном Сарајеву

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић данас је у Ректорату угостио делегацију Високих студија безбједности и одбране и Универзитета одбране из Србије, коју је предводио ректор Универзитета одбране генерал потпуковник доц. др Горан Радовановић.

Ректор Кулић је изразио част и задовољство што је угледна делегација посјетила Универзитет у Источном Сарајеву и информисао их о специфичностима нашег Универзитета, историји као и о активним споразумима које има потписане са партнерским универзитетима у Србији, Европи и свијету.

Захвалио је свим факултетима, односно универзитетима у Србији који су све ове године помагали и још помажу развоју Универзитета у Источном Сарајеву и дају посебан квалитет настави на нашем Универзитету.

Ректор Универзитета одбране у Београду генерал потпуковник доц. др Горан Радовановић говорио је о значају ове посјете Републици Српској првенствено због унапређења различитих облика сарадње, како у домену образовања тако и у другим областима које јачају и углед и развој Републике Српске, али и Србије.

“Ми смо ту да у складу са одлукама Владе Србије и Министарства одбране извршимо тај задатак како би наш народ с обје стране Дрине имао свијетлу будућности и развијао се у миру и благостању”, рекао је ректор Радовановић.

Он је нагласио да је Универзитет одбране у Београду стратешки значајан за Србију с обзиром на то да школује будуће официре, а врши и реализацију каријерних усавршавања на свим нивоима усавршавања официра.

Учесници састанка су истакли да је Универзитет у Источном Сарајеву једна од веома важних институцуија за развој Републике Српске, те да је сарадња између ове двије високообразовне институције до сада била богата, посебно када је ријеч о размјени професора и студената.