Zapažen uspjeh studenata Muziče akademije na Svjetskom kupu harmonike u Minhenu

Na Svjetskom kupu harmonike, u organizaciji Svjetske konfederacije akordeonista (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA), održanom u Minhenu (Nјemačka), od 13. do 17. oktobra 2021. godine, Bosnu i Hercegovinu predstavlјali su studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u dvije kategorije.

Edvin Halilović, student 4. godine smjera za harmoniku, u klasi mr Rada Radovića, red.prof., osvojio je 3. mjesto u masters kategoriji Svjetskog kupa.

Vehbija Hodžić, student 3. godine smjera za harmoniku, u klasi mr Danijele Gazdić, red.prof., osvojio je 5. mjesto u seniorskoj kategoriji Svjetskog kupa.

Jedan od članova stručnog žirija na 74. Svjetskom kupu harmonike bila je profesor Muzičke akademija UIS-a mr Danijela Gazdić.

Na generalnoj skupštini Kongresa akordeonista održanom ovim povodom, Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu je postala član Svjetske konfederacije akordeonista (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA), nastavlјajući sa aktivnostima koje za cilј imaju promociju i unapređenje svjetske akademske muzike za harmoniku.