Nastavlјena saradnja između FPE i Univerziteta „Lucian Blaga“ iz Sibinja iz Rumunije

Predstavnice Univerziteta „Lucian Blaga“ Sibinj iz Rumunije, Karolina Timbalari i Žizel – Anamaria Petruta, boravile su na Fakultetu poslovne ekonomije Bijelјina u periodu od 24. do 26. aprila, u okviru Erazmus+ programa razmjene studenata i osoblјa.

Kao predstavnica nastavnog osoblјa partnerske institucije, Karolina Timbalari je kao gostujući predavač održala predavanje studentima Fakulteta poslovne ekonoije u Bijelјini koristeći stečena iskustva razmjene nastavnog osoblјa u cilјu unapređenja nastavnih vještina, ličnog i profesionalnog napretka u akademskoj zajednici i istraživanju, te sklapanja partnerstava u oblasti upravlјanja projektima, upravlјanja kvalitetom, i sl.

Žizel – Anamaria Petruta je kao predstavnik administrativnog osoblјa Univerziteta iz Sibinja imala priliku da se upozna sa službama i načinom poslovanja Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina, sa posebnim akcentom na finansijsko-pravne aspekte, a sve u cilјu akumulacije profesionalnog iskustva u drugoj zemlјi, sticanja specifičnih relevantnih vještina za trenutnu poziciju koju obavlјa, te iznalaženja novih mogućnosti u razvoju postojeće saradnje između partnerskih institucija i razmjene dobrih praksi i pozitivnih iskustava.

Gošće iz Rumunije su imale priliku da posjete našu zemlјu, da se upoznaju sa našom kulturom, sa zaposlenim i studentima Fakulteta poslovne ekonomije, sa načinom poslovanja, ali i da provedu prijatne trenutke u druženju i razmjeni pozitivnih iskustava.

U ime Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina ugostile su ih dekan prof. dr Vesna Petrović i doc. dr Suzana Marković, kao kontakt osoba za međunarodnu saradnju.

U maju 2023. godine četiri predstavnika Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina su učestvovala u Međunarodnoj sedmici 2023. na Univerzitetu „Lucian Blaga“ Sibinj, a ova saradnja biće nastavlјena i u narednom periodu.