Održan “Jahorina poslovni forum” u organizaciji Ekonomskog fakulteta Pale

“Jahorina poslovni forum” o cirkularnoj ekonomiji i modelu novih poslovnih prilika, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Pale, održan je 14. maja na Jahorini, u hotelu “Vučko”.

Ovo je trinaesti po redu “Jahorina poslovni forum”, za koji je prijavlјeno 134 učesnika iz devet zemalјa.

Dekan Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Marko Đogo rekao je da je “Jahorina poslovni forum” pokrenut sa namjerom da se promoviše fakultet koji je prije trinaest godina otvorio novi studijski program Turizam i hotelijerstvo.

“Odlučili smo da ovogodišnja tema bude cirkularna ekonomija, jer je riječ o novom poslovnom modelu gdje je neophodno izbalansirati ekološke i ekonomske aspekte” rekao je dekan Đogo.

Prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Jelena Krunić u pozdravnom obraćanju istakla je da Univerzitet podržava organizovanje naučnih i stručnih konferencija, te da je ovogodišnja tema značajna za razvoj, ne samo ekonomske sturuke, nego i društva u cjelini.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da ovaj poslovni forum okuplјa značajan broj eminentnih stručnjaka iz oblasti ekonomske prakse i teorije, što govori o njegovom značaju.

“Specifičnost je u tome što se u isto vrijeme održava i Jahorina ekonomski forum, a to govori da je Jahorina centar ekonomske teorije i prakse u Republici Srpkoj i BiH”, rekao je Ćosić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovogodišnja konferencija međunarodnog karaktera i veoma važna, te da će biti korisna kada je riječ o pravilnom usmjeravanju ekonomije.

Jugović je dodao da je “Jahorina poslovni forum” prilika da se lјudi iz oblasti ekomonije i privrede sretnu, razmijene iskustva i neka od njih primijene u Republici Srpskoj.

Na Ekonomskom fakultetu Pale danas su izloženi radovi po sesijama i  održana promocija knjige “50 velikih umova ekonomije – manje poznati detalјi iz njihovih života” autora Marka Đoga.