Promovisani diplomci i masteri Filozofskog fakulteta

U okviru obilјežavanja Dana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas je na Palama promovisano 115 diplomiranih studenata prvog ciklusa studija i 19 mastera.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić rekao je da Filozofski fakultet školuje kadar važan za Republiku Srpsku i srpski narod, dodajući da misli na nacionalnu grupu studijskih programa na kojima se izučavaju srpski jezik, književnost, istorija.

Rektor Kulić je izrazio nadu da će studenti koji završe Filozofski fakultet i ostale fakultete u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu vrlo brzo dobiti posao nakon školovanja, dodajući da je obaveza svih da zadrže mlade lјude na ovim prostorima.

Dekan Filozofskog fakulteta Pale prof. dr  Vladan Bartula istakao je da današnjom rekapitulacijom postignutih rezultata žele da pokažu kakav je značaj Fakulteta za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, za grad i Republiku Srpsku, ali i za region u naučnom, obrazovnom i kulturološkom smislu.

Student generacije na studijskom programu Engleski jezik i književnost sa prosjekom 10,00 Nenad Marinković iz Novog Grada izjavio je da su iskustva tokom studiranja bila pozitivna, te da je upisao master studije jer želi da se bavi akademskom karijerom.

Filozofski fakultet Pale danas je uručio povelјe i priznanja institucijama i pojedincima koji su zaslužni za promociju i podršku ovom fakultetu.

Promocija diplomaca održana je u okviru obilјežavanja Dana Filozofskog fakulteta, koja će trajati do utorka, 21. maja, kada će ova visokoobrazovna ustanova proslaviti krsnu slavu – Svetog Jovana Bogoslova.