Промовисана 17. генерација дипломаца Факултета пословне економије

На Факултету пословне економије у Бијељини у четвртак, 30. маја, промовисано је 37 дипломираних студената основних студија и 18 мастер студија и представљена монографије о 30 година рада ове високообразовне установе.

Декан Факултета пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Весна Петровић, рекла је да је овај факултет насљедник Више школе за спољну трговину која је прву генерацију студената уписала 1993. године.

“У тим ратним и кризним годинама је 300 младих људи уписало Вишу школу за спољну трговину, од 2005. смо прерасли у Факултет за спољну трговину и касније промијенили назив у Факултет пословне економије”, навела је професорица Петровићева, која је била студент те прве генерације.

Према њеним ријечима, на Вишој школи за спољну трговину дипломирало је више од 1.800 студената, а на Факултету пословне економије више од 1.500.

“Као државни факултет нудимо студентима квалитетна знања и вјештине, имамо потписану сарадњу са више од 80 пословних субјеката, јавних и приватних институција, гдје наши студенти могу да обављају праксу и већина њих ту нађе и запослење”, рекла је Петровићева.

Она истиче да су у посљедњих пет година запослили пет студената генерације који су сада асистенти на овом факултету.

“Трудимо се да будемо спона између послодаваца и Факултета, да одговоримо захтјевима тржишта рада, а ове године уписујемо 85 студената на буџету”, навела је Петровићева.

Проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милија Краишник честитао је јубилеј Факултету пословне економије у Бијељини за који је рекао да је један од најзначајнијих чланица Универзитета.

“Њихови савремени планови и програми доприносе континуираном упису студената, и то је Факултет који сваке године одржава стабилност уписа на наш Универзитет, млади људи овдје стичу знања и вјештине да би могли одговорити захтјевима окружења у којем раде”, истакао је проректор Краишник.

Студент генерације Огњен Ранкић добио је прилику да остане на Факултету пословне економије и ради као асистент, а за овај колектив каже да је изузетан и професионалан.

“Економија је област која се прожима кроз све друге. Младима бих поручио да је знање још увијек у моди, јер је оно кључна компонента напретка у друштву”, поручио је Ранкић.