Свечано промовисани мастери и инжењери машинства

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву промовисао је данас шест мастера и 22 дипломирана инжењера машинства, у оквиру обиљежавања 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинске струке.

Вршилац дужности декана Машинског факултета проф. др Саша Продановић изразио је увјерење да су дипломирани инжењери и мастери машинства спремни да кроз професионалне каријере наставе надоградњу својих компетенција, те допринесу развоју наше земље.

Када је ријеч о потражњи привредних субјеката за свршеним студентима Машинског факултета, проф. Продановић је навео да је евидентна и да је период од дипломирања до запослења инжењера веома кратак, те да се велики број њих запосли и прије самог дипломирања.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић рекао је да је поносан на начин на који је организован и на то како функционише Машински факултет као члан Универзитета у Источном Сарајеву, напомињући важност машинских инжењера за технолошки развој и напредак сваког друштва.

Ректор Кулић је истакао да у овом тренутку на бироу нема нити једног од машинских инжењера са Универзитета у Источном Сарајеву, те упутио честитке свршеним студентима којима је уручена диплома за, како је навео,  сложену и софистицирану професију која захтијева изузетно ангажовање и велико знање из електротехнике, физике, математике, хемије и биологије.

Борис Савић, који је завршио први цикус студија на Машинском факултету и тренутно је запослен, рекао је да је захваљујући стручном кадру стекао квалитетно образовање и да ће и даље радити на усавршавању.

Борислав Јовић, мастер машинства, позвао је младе свршене средњошколце да упишу Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву, јер се лако долази до запослења и отвара се много радних мјеста у привреди.

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву прославиће сутра 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинске струке.