Састанак министарке просвете Србије са ректорима универзитета из Србије и Републике Српске

У оквиру Сабора Републике Србије и Републике Српске, министарка просвете Србије проф. др Славица Ђукић Дејановић одржала је данас у Београду састанак са в.д помоћника министра за високо образовање Републике Српске Јелена Старчевић и ректорима универзитета из Републике Српске и Републике Србије.

Министарка је оцијенила да ће данашњи састанак допринијети продубљивању међууниверзитетске сарадње и сарадње високошколских установа из Републике Србије и Републике Српске, а данашњи састанак је први корак.

Она је истакла да је један од могућих модалитета продубљивања сарадње формирање асоцијације сродних факултета. Ђукић Дејановић је истакла да је важно да факултети и универзитети имају што више различитих активности које су усмјерене на ширење научне сарадње, значајнију размјену студената и професора, издавачку дјелатност, организацију научних конференција и различитих врста научних, стручних, образовних и културних догађаја.

Она је оцијенила да је од ректора универзитета добила драгоцјене информације и да је данашњи састанак први корак напријед ка изградњи још чвршћих мостова сарадње универзитета Републике Србије и Републике Српске.

Састанку су присуствовали ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, ректорка Универзитета уметности у Београду проф. др Мирјана Николић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици проф. др Небојша Арсић, ректор Универзитета у Новом Пазару проф. др Зана Долићанин, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, ректор Универзитета одбране проф. др Бобан Ђоровић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин.