Обиљежен Дан и крсна слава Музичке академије

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисала 20 дипломираних музичара и 11 дипломираних мастера музичке умјетности, а на свечаности је уручена и награда “Војин Комадина” најбољим студентима у претходној академској години.

У оквиру обиљежавања јубилеја – 30 година Музичке академије, на свечаности су уручена признања и професорима Аакадемије који су дали велики допринос њеном развоју.

Декан Музичке академије проф. мр Маја Жужа изразила је задовољство што ће ускоро Академија, њени професори и студенти добити нове просторије и концертну дворану, за шта је захвалила Влади Републике Српске и ресорном министарству, те граду Источном Сарајеву.

“Од момента пресељења у нову зграду студенти који свакако постижу изванредне резултате на европском и свјетском нивоу имаће још боље услове за рад”, истакла је декан Жужа, те најавила отварање трећег циклуса студија.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић истакао је да је Музичка академија изузетно важна за идентитет српског народа, као и да представља украс  Универзитета, Источог Сарајева и Републике Српске.

“Студенти Музичке академије најбољи су амбасадори Универзитета. Гдје год су се појавили на манифестацијама и такмичењима остварују најбоље резултате, што су Влада Републике Српске и Град Источно Сарајево препознали, тако да ће Академија у години значајног јубилеја заједно са Ректоратом добити нову зграду”, рекао је ректор Кулић.

Поводом обиљежавања крсне славе – Свете мученице Теодосије Тирске, јутрос је у Храму Светог Василија Острошког Свету архијерејску литургију служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Свечаностима поводом обиљежавања јубилеја Музичке академије присуствовали су бројни пријатељи Академије,  званице из културног и јавног живота, чланови породица промовисаних студената, декани факултета.