Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике

У амфитеатру “Проф. др Вељко Вулетић” на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву  данас је промовисан четрдесет један дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике.

Декан Електротехничког факултета проф. др Божидар Поповић изразио је задовољство што ова високошколска установа годинама промовише око 40 дипломираних инжењера.

„Надамо се да ће се у наредном периоду тај број повећати с обзиром на то да привреда у Републици Српској и окружењу није на том нивоу. Срећни смо и поносни јер наши дипломирани инжењери сви пронађу посао и прије завршетка студија, а путем споразума о пословно-техничкој сарадњи покушавамо свим нашим студентима да обезбиједимо стипендију из реалног сектора“ рекао је декан Поповић.

Декан Поповић је нагласио да међу дипломираним инжењерима има много дама, додајући да је електротехника струка у којој су даме преузеле примат.

„То су добри студенти који су стекли знање захваљујући свом труди и уз малу помоћ нашег наставног кадра“  naglasio је dekan Поповић.

Он је подсјетио да је од обнове рада Електротехничког факултета, а ове године се обиљежава 30 година рада ове високошколске установе, закључно са данашњом промоцијом дипломирало више од 750 инжењера, 35 докторанада и 70 мастера и магистара.

“Наравно да смо поносни на ту чињеницу. У периоду од 1961. до 1991. године тај број је био више од 10.000 и за све те колеге и студенте и даље у нашим библиотекама чувамо њихове завршне радове”, рекао је декан Поповић и најавио да ће у септембру током обиљежавања 30 година бити промовисан и кратки филм о дипломи и индексу ЕТФ-а.

Осврћући се на уписни рок, Поповић је рекао да је до сада документацију предало 65 кандидата међу којима више од 10 има просјек 5,0 у средњој школи, док остали кандидати имају просјек око 4,5 што нам даје гаранцију да ће успјешно завршити факултет.

Дипломирани инжењер са најбољим просјеком оцјена Радмило Боровина препоручио је свим будућим бруцошима да приликом избора факултета обавезно разматре могућност студирање на ЕТФ-у који уз стручан наставни кадар и савремене лабораторије пружа могућност да студенти стекну широка знања из области електротехнике, аутоматике и рачунарства.

Мастер електротехнике Марко Маринковић навео је да је први циклус студија завршио на ЕТФ-у, те да му је знање које се стекао омогућило да се релативно брзо запосли и напредује у каријери.

На данашњој промоцији додијељена су и признања најбољим студентима у прошлој школској години, као и заслужним појединцима и институцијама.