Декан Правног факултета прод. др Горан Марковић нови директор Канцеларије ЕПЛО у Брчком

Декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Горан Марковић именован је за новог директора Канцеларије Европске организације за јавно право (ЕПЛО) у Брчком. Ова канцеларија је, до пандемије короне, функционисала у Брчком, а ове године се планира обнова њеног рада.

У канцеларији је запослена бивша студенткиња Правног факултета Милица Јевтић, мастер права.

Обнављање рада ове канцеларије омогућиће покретање низа активности, прије свега образовног карактера, за правнике запослене у јавној управи, организовање семинара, округлих столова, предавања, пројеката и других активности,и то не само за правнике који раде у јавној управи и другим областима, већ и за студенте Правног факултета. Канцеларија ће спроводити различите облике сарадње ЕПЛО и нашег Правног факултета са органима власти Брчко Дистрикта и другим нивоима власти у Босни и Херцеговини.

Правни факултет, односно Универзитет у Источном Сарајеву, је од 2012. године члан Европске организације за јавно право, са сједиштем у Атини и досад је остварио бројне активности и облике сарадње са овом организацијом у чијем саставу се налази више од 80 европских универзитета и научних института.