Одржана „Dacum“ радионица у оквиру Еразмус+ пројекта „Pictures“

Правни факултет организовао је радионицу „Dacum“ у оквиру пројекта „Pictures“ који Универзитет у Источном Сарајеву реализује са још 14 партнера из укупно десет држава.

Циљ овог Еразмус+ пројеката јесте унапређење професионалних знања и вјештина лица која у различитим установама раде са малољетним и млађим пунољетним затвореницима. Резултат пројекта биће, између осталог, израда приручника за рад стручњака са овим осуђеним лицима, као и израда силабуса за рад са студентима на факултетима и реализацију кратких курсева цјеложивотног учења стручних лица.

Пројекат се спроводи уз сагласност и подршку Министарства правде Републике Српске.

На радионици, која је одржана у Бијељини, представљен је национални извјештај о поправим системима и корективној педагогији, након чега је двадесет учесника радионице износило своја искуства, мишљења и сугестије.

На радионици су учествовали представници Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Горан Марковић, проф. др Димитрије Ћеранић, проф. др Свјетлана Ивановић, доц. др Ђорђе Мариловић и виши асс. Љубана Сладић, ма, као и представници Основног суда и Окружног суда у Бијељини, Министарства унутрашњих послова – Полицијска управа Бијељина, Казнено-поправног завода у Бијељини, Градске управе Града Бијељина, Канцеларије омбудсмана за дјецу Републике Српске, Центра за социјални рад Бијељина, Дома здравља Бијељина, као професори Универзитета у Источном Сарајеву, адвокатске канцеларије и Епархије зворничко-тузланске СПЦ.