Javni poziv za obuku stručnih lica za rad u poljoprivrednoj apoteci

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) upućuje javni poziv zainterеsovanim pojedincima za pohađanje obuke stručnih lica odgovornih za nabavku, promet, smještaj, čuvanje i izdavanje sredstava za zaštitu bilja.

Cilj navedene obuke je da se odgovorna stručna lica upoznaju sa principima integralne zaštite bilja, značaju primjene nepesticidnih mjera borbe, kao i pravilnom izboru i bezbjednoj primjeni sredstava za zaštitu bilja.

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ovlašten je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srpske, za sprovođenje programa ove obuke.

Odgovorna stručna lica po završetku obuke dobiće sertifikat kojim stiču pravo za rad na poslovima nabavke, prometa, skladištenja, čuvanja i izdavanja sredstava za zaštitu bilja. Sertifikat o stečenom znanju važi tri godine od datuma izdavanja, nakon čega kandidat mora da pohađa naprednu obuku u skraćenom obliku, sa težištem na najnovija saznanja u oblasti zaštite bilja.

Poziv za prijave otvoren je 30. dana od dana objave poziva.

Dodatne informacije:
Javni poziv
Pravlnik o stručnom ispitu za rad u poljoprivrednoj apoteci
Prijavni obrazac
Program obuke stručnih lica za rad u poljoprivrednoj apoteci