Sastanak u okviru realizacije projekta „Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja u BiH – STINT“

Predstavnici dva koordinatora – Katolički univerzitet Luven iz Genta, Belgija, Geert de Lepeleer i Univerzitet u Istočnom Sarajevu (UIS), prof. dr Dejan Bokonjić na projektu „Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja u BiH – STINT” bili su u monitoring posjeti Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Na sastanku sa predstavnicima Ministarstva u projektu, dr Radmilom Pejić i dr Jelenom Starčević, razgovarali su o dosadašnjim i predstojećim obavezama Ministarstva u ovom projektu koji je od strane EACEA agencije ocijenjen kao najuspješniji projekat u visokom obrazovanju koji je u BiH implementiran u posljednjih 10 godina.

Projektni koordinatori su izrazili veliku zahvalnost i istakli da nijedan projekat Evropske komisije u posljednjih 25 godina nije imao takvu podršku od strane jednog ministarstva, kakvu je ovaj projekat dobio od strane resornog ministarstva u Republici Srpskoj.

Zahvaljujući podršci i ekspertskoj obuci koju su u okviru projekta sproveli predstavnici Ministarstva, projekat je postigao uspjeh kakav se nije mogao ni planirati ni očekivati prilikom izrade projektnog prijedloga.

Dogovorena je zajednička konferencija o internacionalizaciji u visokom obrazovanju koju će Ministarstvo organizovati u martu 2019. godine i na kojoj će učesnici biti sve visokoškolske ustanove iz Republike Srpske kao i projektni partneri iz drugih dijelova BiH.

Izvor: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS