Svečano otvorena Međunarodna zimska škola u organizaciji ruskog Državnog agrarnog univerziteta „Petra I“ iz Voronježa i Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Danas je svečano otvorena Međunarodna zimska škola u organizaciji ruskog Državnog agrarnog univerziteta „Petra I“ iz Voronježa i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koja se održava u onlajn formatu i trajaće do 20. februara.

Ovo je drugi dio zimske škole, odnosno nastavak ljetne škole koja je održana u maju i junu 2022. godine. Programom zimske škole predviđena su predavanja profesora Ekonomskog fakulteta Pale i Ekonomskog fakulteta Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu za studente Ekonomskog fakulteta prestižnog ruskog univerziteta iz Voronježa.

Svečanom otvaranju prisustvovali su rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalj, dekan Ekonomskog fakulteta Brčko prof. dr Lazar Radovanović i dekan Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Marko Đogo, kao i rektor Državnog agrarnog univerziteta „Petra I“ iz Voronježa Aleksandar Vladimirovič Agibalov, zamjenik dekana Ekonomskog fakulteta Aleksandar Nikolajevič Černih i šef Odsjeka za međunarodne odnose Tatjana Nikolajevna Lisak.

Ovo je šesta po redu zimska/ljetna škola koja potrvđuje da dva partnerska univerziteta već tradicionalno uspješno sarađuju prilikom razmjene znanja i unapređenja kvaliteta obuke budućih stručnjaka iz različitih naučnih oblasti.