Održana 64. sjednica Senata

Na sjednici Senata održanoj 28. marta održana je 64. sjednica Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu na kojoj je konstatovan prestanak funkcije prorektora za nastavu i prorektora za lјudske i materijalne resurse.

Donijeta je odluka o imenovanju člana i predsjedavajućeg Vijeća prirodnih nauka, inženjerstva i tehnologije Univerziteta u Istočnom Sarajevu iz reda prorektora Univerziteta.

Razmatran je i usvajen prijedlog izmjena i dopuna listi odgovornih nastavnika i saradnika, za akademsku 2023/2024. godinu na prvom, drugom i trećem ciklusu studija, na fakultetima/akademijama Univerziteta.

Razmatran je i usvojen Elaborat o opravdanosti izvođenja zajedničkog studijskog programa trećeg ciklusa studija, „Istorija ratova, ratnih zločina i genocida u 20. vijeku“, Filozofskog fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Donijeta je Odluka o maksimalnom broju nastavnika kojima može biti dodijelјeno zvanje professor emeritus u kalendarskoj 2024. godini i utvrđivanje naučnih i/ili umjetničkih oblasti za koje se može dodjelјivati zvanje professor emeritus.

 Razmatran je i usvojen prijedlog naučno-nastavnih/umjetničko-naučno-nastavnih vijeća članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu za publikovanje rukopisa.