Na Poljoprivrednom fakultetu održana konferencija „Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda – Semberija, Birač i Majevica“

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na odjeljenju u Vlasenici studijski program Šumarstvo, 31. maja održana je konferencija „Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda – Semberija, Birač i Majevica“.

Jedan od panelista bila je dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Vesna Milić, dok su na konferenciji učestvovali i prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalj i profesori na studijskom programu Šumarstvo.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović istakao je da Birač, Semberija i Majevica imaju dosta da ponude u turizmu, te da Vlada Srpske vodi računa o svakoj lokalnoj zajednici, pa tako i Vlasenici, čiju turističku ponudu će upotpuniti Ski-centar “Igrišta” koji će od naredne godine biti u funkciji.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević poručio je da skup predstavlja priliku da se govori o ključnim stvarima koje se tiču života stanovništva regija Semberija, Birač i Majavica, prvenstveno po pitanju turizma uz brendiranje domaćih proizvoda.

Na konferenciji su učestvovali i predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić, predsjednik Regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Jović, kao i predstavnici Olimpijskog centra “Jahorina”, te predstavnici institucija i privrednih društava.

Konferenciju su organizovali Područna privredna komora Bijeljina i opština Vlasenica, te Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Nakon konferencije učesnici su obišli Ski-centar “Igrišta”.