Sastanak ministarke prosvete Srbije sa rektorima univerziteta iz Srbije i Republike Srpske

07U okviru Sabora Republike Srbije i Republike Srpske, ministarka prosvete Srbije prof. dr Slavica Đukić Dejanović održala je danas u Beogradu sastanak sa v.d pomoćnika ministra za visoko obrazovanje Republike Srpske Jelena Starčević i rektorima univerziteta iz Republike Srpske i Republike Srbije.

Ministarka je ocijenila da će današnji sastanak doprinijeti produbljivanju međuuniverzitetske saradnje i saradnje visokoškolskih ustanova iz Republike Srbije i Republike Srpske, a današnji sastanak je prvi korak.

Ona je istakla da je jedan od mogućih modaliteta produbljivanja saradnje formiranje asocijacije srodnih fakulteta. Đukić Dejanović je istakla da je važno da fakulteti i univerziteti imaju što više različitih aktivnosti koje su usmjerene na širenje naučne saradnje, značajniju razmjenu studenata i profesora, izdavačku djelatnost, organizaciju naučnih konferencija i različitih vrsta naučnih, stručnih, obrazovnih i kulturnih događaja.

Ona je ocijenila da je od rektora univerziteta dobila dragocjene informacije i da je današnji sastanak prvi korak naprijed ka izgradnji još čvršćih mostova saradnje univerziteta Republike Srbije i Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, rektorka Univerziteta umetnosti u Beogradu prof. dr Mirjana Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Nebojša Arsić, rektor Univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Zana Dolićanin, rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević, rektor Univerziteta odbrane prof. dr Boban Đorović, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin.