Potpisan sporazum o saradnji sa Kubanskim državnim univerzitetom iz Krasnodara iz Ruske Federacije

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i rektor Kubanskog državnog univerziteta iz Krasnodara iz Ruske Federacije prof. dr Mihail Borisovič Astapov danas su potpisali sporazum o saradnji između dvije visokoškolske ustanove.

Saradnja, koja je ostvarena uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Želјke Cvijanović i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, podrazumijeva razmjenu studenata, mobilnost akademskog osoblјa, zajednički istraživački rad, organizacija naučnih događaja, kao i učešće u projektima od obostranog interesa.

Rektori dva javna univerziteta u svom obraćanju, izrazili su nadu da će potpisivanje ovog sporazuma o saradnji otvoriti nove mogućnosti studentima i profesorima oba univerziteta.

Sastanku su prisustovali predstavnici Grada Istočno Sarajevo Jelena Skočo, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju i Grada Krasnodara Aleksej Lugovski, rukovodilac Odjelјenja za međunarodnu i međuopštinsku saradnju, koji su naglasili da će uskoro biti zvanično uspostavlјanje trajnog prijatelјstva između dva grada.