Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike

U amfiteatru “Prof. dr Velјko Vuletić” na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu  danas je promovisan četrdeset jedan diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Božidar Popović izrazio je zadovolјstvo što ova visokoškolska ustanova godinama promoviše oko 40 diplomiranih inženjera.

„Nadamo se da će se u narednom periodu taj broj povećati s obzirom na to da privreda u Republici Srpskoj i okruženju nije na tom nivou. Srećni smo i ponosni jer naši diplomirani inženjeri svi pronađu posao i prije završetka studija, a putem sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji pokušavamo svim našim studentima da obezbijedimo stipendiju iz realnog sektora“ rekao je dekan Popović.

Dekan Popović je naglasio da među diplomiranim inženjerima ima mnogo dama, dodajući da je elektrotehnika struka u kojoj su dame preuzele primat.

„To su dobri studenti koji su stekli znanje zahvalјujući svom trudi i uz malu pomoć našeg nastavnog kadra“  naglasio je dekan Popović.

On je podsjetio da je od obnove rada Elektrotehničkog fakulteta, a ove godine se obilјežava 30 godina rada ove visokoškolske ustanove, zaklјučno sa današnjom promocijom diplomiralo više od 750 inženjera, 35 doktoranada i 70 mastera i magistara.

“Naravno da smo ponosni na tu činjenicu. U periodu od 1961. do 1991. godine taj broj je bio više od 10.000 i za sve te kolege i studente i dalјe u našim bibliotekama čuvamo njihove završne radove”, rekao je dekan Popović i najavio da će u septembru tokom obilјežavanja 30 godina biti promovisan i kratki film o diplomi i indeksu ETF-a.

Osvrćući se na upisni rok, Popović je rekao da je do sada dokumentaciju predalo 65 kandidata među kojima više od 10 ima prosjek 5,0 u srednjoj školi, dok ostali kandidati imaju prosjek oko 4,5 što nam daje garanciju da će uspješno završiti fakultet.

Diplomirani inženjer sa najbolјim prosjekom ocjena Radmilo Borovina preporučio je svim budućim brucošima da prilikom izbora fakulteta obavezno razmatre mogućnost studiranje na ETF-u koji uz stručan nastavni kadar i savremene laboratorije pruža mogućnost da studenti steknu široka znanja iz oblasti elektrotehnike, automatike i računarstva.

Master elektrotehnike Marko Marinković naveo je da je prvi ciklus studija završio na ETF-u, te da mu je znanje koje se stekao omogućilo da se relativno brzo zaposli i napreduje u karijeri.

Na današnjoj promociji dodijelјena su i priznanja najbolјim studentima u prošloj školskoj godini, kao i zaslužnim pojedincima i institucijama.