Dekan Pravnog fakulteta prod. dr Goran Marković novi direktor Kancelarije EPLO u Brčkom

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Goran Marković imenovan je za novog direktora Kancelarije Evropske organizacije za javno pravo (EPLO) u Brčkom. Ova kancelarija je, do pandemije korone, funkcionisala u Brčkom, a ove godine se planira obnova njenog rada.

U kancelariji je zaposlena bivša studentkinja Pravnog fakulteta Milica Jevtić, master prava.

Obnavljanje rada ove kancelarije omogućiće pokretanje niza aktivnosti, prije svega obrazovnog karaktera, za pravnike zaposlene u javnoj upravi, organizovanje seminara, okruglih stolova, predavanja, projekata i drugih aktivnosti,i to ne samo za pravnike koji rade u javnoj upravi i drugim oblastima, već i za studente Pravnog fakulteta. Kancelarija će sprovoditi različite oblike saradnje EPLO i našeg Pravnog fakulteta sa organima vlasti Brčko Distrikta i drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Pravni fakultet, odnosno Univerzitet u Istočnom Sarajevu, je od 2012. godine član Evropske organizacije za javno pravo, sa sjedištem u Atini i dosad je ostvario brojne aktivnosti i oblike saradnje sa ovom organizacijom u čijem sastavu se nalazi više od 80 evropskih univerziteta i naučnih instituta.