Održana „Dacum“ radionica u okviru Erazmus+ projekta „Pictures“

Pravni fakultet organizovao je radionicu „Dacum“ u okviru projekta „Pictures“ koji Univerzitet u Istočnom Sarajevu realizuje sa još 14 partnera iz ukupno deset država.

Cilј ovog Erazmus+ projekata jeste unapređenje profesionalnih znanja i vještina lica koja u različitim ustanovama rade sa malolјetnim i mlađim punolјetnim zatvorenicima. Rezultat projekta biće, između ostalog, izrada priručnika za rad stručnjaka sa ovim osuđenim licima, kao i izrada silabusa za rad sa studentima na fakultetima i realizaciju kratkih kurseva cjeloživotnog učenja stručnih lica.

Projekat se sprovodi uz saglasnost i podršku Ministarstva pravde Republike Srpske.

Na radionici, koja je održana u Bijelјini, predstavlјen je nacionalni izvještaj o popravim sistemima i korektivnoj pedagogiji, nakon čega je dvadeset učesnika radionice iznosilo svoja iskustva, mišlјenja i sugestije.

Na radionici su učestvovali predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Goran Marković, prof. dr Dimitrije Ćeranić, prof. dr Svjetlana Ivanović, doc. dr Đorđe Marilović i viši ass. Ljubana Sladić, ma, kao i predstavnici Osnovnog suda i Okružnog suda u Bijelјini, Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijska uprava Bijelјina, Kazneno-popravnog zavoda u Bijelјini, Gradske uprave Grada Bijelјina, Kancelarije ombudsmana za djecu Republike Srpske, Centra za socijalni rad Bijelјina, Doma zdravlјa Bijelјina, kao profesori Univerziteta u Istočnom Sarajevu, advokatske kancelarije i Eparhije zvorničko-tuzlanske SPC.