Studenti ETF-a osvojili prvo mjesto na hakatonu sa projektom “E-gradska Uprava”

Tim inovativnih studenata treće godine Elektrotehničkog fakulteta  Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Milanović, Želјko Ikanović i Stefan Lalović, osvojili su prvo mjesto na hakatonu koji je organizovala kompanija Globalsoft, uz podršku sponzora HT Eronet.

Ovaj  događaj okupio je brojne talentovane timove koji su se takmičili u izradi najbolјih rješenja za temu “Pametni grad”.

Projekat tima, nazvan “E-gradska uprava”, predstavlјa integrisanu platformu koja omogućava efikasno upravlјanje gradskim uslugama i infrastrukturom. Ovo rješenje omogućava građanima lakši pristup javnim uslugama, pobolјšava komunikaciju između stanovnika i lokalne uprave, kao i optimizuje korišćenje gradskih resursa. E-gradska uprava takođe uklјučuje alate za praćenje i analizu podataka, što doprinosi bolјem donošenju odluka i unapređenju kvaliteta života u gradu.

Organizatori događaja pohvalili su projekat kao jedno od najinovativnijih i najpraktičnijih rješenja za izazove sa kojima se savremeni gradovi suočavaju.